Силуети
Посетете нашата Facebook страница

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ


Програма на Камерен ансамбъл „Силуети”

Сезон 2018/2019

„Силуети” на две от сесиите на Европейската академия
за камерна музика (ECMA) до края на 2018

От 31 октомври до 06 ноември 2018 г. Камерен ансабъл „Силуети” ще участват в сесията на ECMA в Парижката консерватория. Там те ще работят с проф. Хато Бейерле (виола, „Албан Берг” Квартет), проф. Йоханес Майзел (цигулка, „Артис” Квартет), проф. Итамар Голан (пиано) и проф. Диана Лигети (виолончело). Сесията в Париж предоставя на музикантите и възможност за студиен аудио запис.
От 19 до 25 ноември 2018 г. „Силуети” ще бъдат в Берн, Швейцария за следващата сесия на ECMA, където ще усъвършенстват своите изпълнителски умения под ръководството отново на проф. Х. Бейерле и проф. Й. Майзел, а също на проф. Корина Белчеа (цигулка, „Белчеа” Квартет) и проф. Патрик Юд (виола).


Музиката на гората

Концерт за най-малките от 0 до 5 години и техните родители

Чуруликане на птички, шумолене на водичка, жужене на пчелички... Тези звуци посрещат най-малките слушатели и техните родители в залата на Сити Марк Арт Център. Камерен ансамбъл „Силуети” и Надежда Кондаклиева разкриват тайните на горските звуци, като превръщат омайната горска песен във вълшебна музика. Изпълнителите ще ви преведат през целия дневен цикъл – от свежото горско утро, през следобедната врява, залезът и красотата на нощта до настъпването на новия ден, озвучени от чудните пиеси на Шуберт, Дебюси, Чайковски и др.
„Музиката на гората” е класически концерт, съпроводен от чаровни истории в рими, горски звуци и картинки, които допълват преживяването и потапят деца и родители в приказна обстановка.

Следващи дати на спектакъла

 • Октомври:
 • 20 октомври, 11 ч. (премиера)
 • 28 октомври, 11 ч.
 • Ноември:
 • 10 ноември, 11 ч.

 • Декември:
 • 1 декември, 11 ч.
 • Билети на касата на Сити Марк Арт Център. Онлайн резервации на: www.cmart.info


  Шарената книжка

  Концерт за най-малките от 0 до 5 години и техните родители

  В спектакъла, представен от Камерен ансамбъл „Силуети” и Надежда Кондаклиева (четец), ще прозвучат любими на малки и големи пиеси от композиторите: Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, Пипков, Владигеров и др. Композициите се вплитат в шарена приказка с животинки, песни и игри! Заповядайте с вашето мъниче и се потопете в пъстрия музикален свят!

  Следващи дати на спектакъла

 • 22 септември, 11 ч.
 • Билети на касата на Сити Марк Арт Център. Онлайн резервации на: www.cmart.info


  „Петя и вълкът” от Сергей Прокофиев

  Музикална приказка за деца от 4 до 10 години и техните родители

  Камерен ансамбъл „Силуети” и Надежда Кондаклиева (четец) представят историята за малкия Петя, който хваща лошия вълк и го изпраща в зоопарка. Доброто и злото, смелостта и приятелството са основни теми в прекрасната музикална приказка на Сергей Прокофиев „Петя и вълкът”, все така актуална и интригуваща за съвременния свят. Камерен ансамбъл „Силуети” създаде детски спектакъл, който да запознае деца и ученици с един от шедьоврите на класиката, да провокира в тях интерес, отношение и вкус към музикалното изкуство и същевременно да им напомни, че да бъдеш добър не е отживелица!

  Следващи дати на спектакъла

 • 2 декември, 11 ч.
 • Билети на касата на Сити Марк Арт Център. Онлайн резервации на: www.cmart.info