Силуети
Посетете нашата Facebook страница

Посетете нашия YouTube канал

Посетете нашия Instagram канал

ПОДКРЕПА


Национален фонд Култура 2018

Проектът „Сесия на Европейската академия за камерна музика в Академия за изкуства Берн, Швейцария - участие на Камерен ансамбъл СИЛУЕТИ ”, се реализира с финансовата подкрепа на програма „Творческо развитие” на Национален фонд „Култура”.

Това даде възможност на младите музиканти от Камерен ансамбъл „Силуети” да работят с едни от най-изявените специалисти в областта на класическата камерна музика - проф. Хато Беърле (Албан Берг Квартет), проф. Аведис Куюмджиян (Виена), проф. Патрик Юд, (Берн), проф. Мина Пенсола (Хелзинки) и проф. Конрадин Бротбек, (Берн). Като единствен български състав, член на ЕСМА, участието на Камерен ансамбъл „Силуети” в сесията в Берн, декември 2019 г. беше от изключителна важност за утвърждаване на позициите на състава в организацията, което спомага цялостно за приобщаването на българската музикално-изпълнителска култура към европейската.

Благодарим сърдечно на Национален фонд „Култура”, че подкрепя класическата музика и младите музиканти на България!


Посолство на Германия в София

Горещи благодарности от Камерен ансамбъл „Силуети” на Посолството на Германия в София
в лицето на Негово превъзходителство г-н Хьопфнер и неговата съпруга
за готовността и отзивчивостта, с която организираха благотворителен концерт
за набиране на средства за участието ни в Международната лятна академия ISA13, Австрия.


През 2013 г. музикантите от Камерен ансамбъл „Силуети” след прослушване бяха избрани за стипендианти на Фондация „Йордан Камджалов”. Сърдечно благодарим на Фондация „Йордан Камджалов” и лично на г-н Йордан Камджалов за оказаното доверие и подкрепа!


Национален фонд Култура

През 2013 година Камерен ансамбъл „Силуети” бе одобрен от Национален фонд „Култура” за реализиране на проект по програма „Дебюти”. Той включва два концерта под наслов „Контрасти”, които ще се състоят
в Камерна зала „България” през 2014 г. Ще прозвучат творби от български и европейски композитори
като Л. Пипков, К. Илиев (по случай 90-годишнината от рождението на композитора), В. Казанджиев, В. А. Моцарт, Й. Брамс, М. Равел и др. Планирано е излъчването на събитията в реално време в Интернет, за да могат двата концерта да излязат извън рамките на концертната зала и да достигнат до по-голям брой хора както в България, така и извън пределите на страната.

Благодарим сърдечно на Национален фонд „Култура”, че подкрепя класическата музика
и младите музиканти на България!