Силуети
Посетете нашата Facebook страница

Посетете нашия YouTube канал

Посетете нашия Instagram канал

Кристиян Калоянов (кларинет)

Кристиян Калоянов е роден през 1988 г. в град Шумен. На 4-годишна възраст започва да свири на пиано, а по-късно и на кларинет. Завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков” и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в гр. София. Негови преподаватели по кларинет и камерна музика са Данчо Радевски, проф. Димитър Димитров, проф. Петко Радев и проф. Венцеслав Николов. През 2019 г. Кристиян защитава своята дисертация за научната степен „доктор” – камерна музика и кларинет по тема „Интерпретационни и ансамблови проблеми в квартетите нa Паул Хиндемит и Оливие Месиен за кларинет, цигулка, виолончело и пиано в контекста на европейската камерна музика на XX век”.

От 2012 г. Кристиян Калоянов е част от Камерен ансамбъл „Силуети”, а от 2017 г. е приет като първи кларинетист в оркестъра на БНР в гр. София.

Кристиян има множество концертни изяви като солист и камерен изпълнител в България и чужбина, записи за БНР, награди от конкурси. Той е участвал на фестивалите „Салон на изкуствата” – НДК, Мартенски музикални дни – Русе, K&K Festival – Австрия, Festival di Quartetto – Флоренция, Италия и др.
↑ Връщане в началото на страницата