Силуети
Посетете нашата Facebook страница

Посетете нашия YouTube канал

Посетете нашия Instagram канал

СЕЗОН 2020/2021


Програма на Камерен ансамбъл „Силуети”

Сезон 2020/2021

12 юни 2021 (събота), 19 ч., Сити Марк център за изкуство, бул. „Янко Сакъзов” 30

Концерт на Камерен ансамбъл „Силуети”

Камерен ансамбъл „Силуети” заедно с флейтиста Мартин Павлов канят публиката на концерт, в който ще представят три контрастни камерни творби от класическия репертоар. Концертът ще се състои на 12 юни от 19 ч. в залата на Сити Марк център за изкуство. Програмата включва Втория клавирен квартет от В. А. Моцарт в любопитна обработка с кларинет. Център на вечерта ще бъде дългоочакваната българска премиера на произведението „Четирите темперамента” от акад. Васил Казанджиев, посветено на Камерен ансамбъл „Силуети”. Творбата е изградена от четири части, всяка от които изобразява характера на даден темперамент – сангвиник, меланхолик, флегматик и холерик. Концертът ще завърши с искрящата и красива романтична музика на Антонин Дворжак – премиерна обработка на неговия Клавирен квинтет №2, op. 81 в изпълнение на флейта, кларинет, цигулка, виолончело и пиано.

Билети за концерта могат да бъдат закупени на касата на Сити Марк център за изкуство (бившо кино „Левски”), София, бул. „Янко Сакъзов” 30,
тел. 02/9557478 или онлайн на www.cmart.info.


История на войника по Игор Стравински

Талантливият режисьор Коле Китанов, актьорите Мила Китанова и Александър Йорданов, и музикантите от Камерен ансамбъл „Силуети” представят пред публиката на Сити Марк център за изкуство музикално-сценичното произведение на Игор Стравински „Историята на войника” (1918). Непреходните послания, които музиката и текстът пренасят до нас през времето, отдавна са превърнали творбата в шедьовър. Спектакълът е уникално съчетание между музикален концерт и куклен театър, които взаимно се преплитат и допълват на сцената. Музиката в спектакъла е магията, която съживява сюжета като лупа, през която се фокусират вътрешните терзания на героите. Историята разказва за бедния войник и намесата на дявола в съдбата му. Нечестивият го дебне и изкушава, както изкушава всички нас. Притиснат от бедността, войникът продава душата си, олицетворена от цигулката, на дявола, и това му носи богатство, но не и щастие. Той успява да промени хода на съдбата си, като си връща цигулката, открадната от дявола, с помощта на своята самоувереност, смелост и решителност.
Куклите в спектакъла са дело на Илина Стефанова, а преводът на текста от руски е на Пламен Бейков.

Следващи дати на спектакъла

6 март 2021, 19.00
24 март 2021, 19.30
4 април 2021, 18.00
26 април 2021, 19.30

Билети за спектакъла могат да бъдат закупени на касата на Сити Марк център за изкуство (бившо кино „Левски”), София, бул. „Янко Сакъзов” 30,
тел. 02/9557478 или онлайн на www.cmart.info.


Силуети празнуват с ЧЕТИРИ концерта

БЕТОВЕН на 250 години

През 2020 година Камерен ансамбъл „Силуети” ще се присъедини към европейските празненства по случай 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен с цикъл от четири концерта в залата на Сити Марк Център за изкуство, София. В четири вечери музикантите ще представят различни страни от камерното творчество на композитора, както и произведения от Хайдн, Моцарт, Шуберт и Брамс.
Нека празнуваме заедно рождения ден на БЕТОВЕН!

Билети за концертите могат да бъдат закупени на касата на Сити Марк център за изкуство (бившо кино „Левски”), София, бул. „Янко Сакъзов” 30, тел. 02/9557478 или онлайн на www.cmart.info. Пакетен билет с намаление за целия цикъл, както и билети с намаление за ученици и пенсионери, могат да бъдат закупени единствено на касата на Сити Марк Център за изкуство.

Първи концерт

19 февруари (сряда), 19.00

Сити Марк Център за изкуство

В програмата:
Три триа от Лудвиг ван Бетовен.
Билети за концерта можете да закупите тук.
Присъединете се към събитието във Facebook.

Втори концерт - Отменен!!!

27 май (сряда), 19.00

Сити Марк Център за изкуство

В програмата:
Творби от Лудвиг ван Бетовен и Франц Шуберт.
Билети за концерта можете да закупите тук.
Присъединете се към събитието във Facebook.

Трети концерт

1 октомври (четвъртък), 19.00

Сити Марк Център за изкуство

В програмата:
Творби от Лудвиг ван Бетовен и Волфганг Амадеус Моцарт.
Билети за концерта можете да закупите тук.
Присъединете се към събитието във Facebook.

Четвърти концерт - Отложен!!!

Нова дата: 30 януари (събота) 2021, 19.00

Сити Марк Център за изкуство

В програмата:
Творби от Лудвиг ван Бетовен, Йозеф Хайдн и Йоханес Брамс.
Билети за концерта можете да закупите тук.
Присъединете се към събитието във Facebook.


↑ Връщане в началото на страницата