Силуети
Посетете нашата Facebook страница

Музиката разказва. Класически концерти за деца


Календар 2020

Музиката на гората

Концерт за най-малките от 0 до 5 години и техните родители

Чуруликане на птички, шумолене на водичка, жужене на пчелички... Тези звуци посрещат най-малките слушатели и техните родители в залата на Сити Марк Арт Център. Камерен ансамбъл „Силуети” и Надежда Кондаклиева разкриват тайните на горските звуци, като превръщат омайната горска песен във вълшебна музика. Изпълнителите ще ви преведат през целия дневен цикъл – от свежото горско утро, през следобедната врява, залезът и красотата на нощта до настъпването на новия ден, озвучени от чудните пиеси на Шуберт, Дебюси, Чайковски и др.
„Музиката на гората” е класически концерт, съпроводен от чаровни истории в рими, горски звуци и картинки, които допълват преживяването и потапят деца и родители в приказна обстановка.

Следващи дати на спектакъла

15 февруари 2020, 11 ч.

Билети на касата на Сити Марк Арт Център. Онлайн резервации на: www.cmart.info


Шарената книжка

Концерт за най-малките от 0 до 5 години и техните родители

В спектакъла, представен от Камерен ансамбъл „Силуети” и Надежда Кондаклиева (четец), ще прозвучат любими на малки и големи пиеси от композиторите: Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, Пипков, Владигеров и др. Композициите се вплитат в шарена приказка с животинки, песни и игри!
Заповядайте с вашето мъниче и се потопете в пъстрия музикален свят!

Следващи дати на спектакъла

8 март 2020, 11 ч.
25 април 2020, 11 ч.
9 май 2020, 11 ч.

Билети на касата на Сити Марк Арт Център. Онлайн резервации на: www.cmart.info


„Петя и вълкът” от Сергей Прокофиев

Музикална приказка за деца от 4 до 10 години и техните родители

Камерен ансамбъл „Силуети” и Надежда Кондаклиева (четец) представят историята за малкия Петя, който хваща лошия вълк и го изпраща в зоопарка. Доброто и злото, смелостта и приятелството са основни теми в прекрасната музикална приказка на Сергей Прокофиев „Петя и вълкът”, все така актуална и интригуваща за съвременния свят. Камерен ансамбъл „Силуети” създаде детски спектакъл, който да запознае деца и ученици с един от шедьоврите на класиката, да провокира в тях интерес, отношение и вкус към музикалното изкуство и същевременно да им напомни, че да бъдеш добър не е отживелица!

Следващи дати на спектакъла

28 март 2020, 11 ч.
Спектакълът се играе на английски език и е подходящ за деца, изучаващи английски език.

Билети на касата на Сити Марк Арт Център. Онлайн резервации на: www.cmart.info


От Амадеус – лично

„Нито висока интелигентност, нито въображение, дори и двете заедно не правят гения.
Любов, любов и любов – това е душата на гения.”

В. А. Моцарт

Вече втори сезон цикълът „Музиката разказва...” радва деца от най-крехка възраст, отваряйки за тях „Шарената книжка”, потапяйки ги във вълшебния свят на „Музиката на гората”, а по-порасналите с вълнение слушат приказката за „Петя и вълкът”. Камерен ансамбъл „Силуети” и Сити Марк Център за Изкуство продължават линията на образователни концерти, като се насочват към родителите и техните по-големи деца, както и към всички, които искат да се потопят в богатия свят на класическата музика. Концертът „ОТ АМАДЕУС – ЛИЧНО” е посветен на гения на Волфганг Амадеус Моцарт и на неговото писмено слово, с което музикантите искат да доближат своите слушатели до личността на композитора, до радостта и чистата енергия, която неговата музика носи.
Сценична идея: Рашко Младенов.
Подходящо за деца над 10 г. възраст и техните родители.

Билети на касата на Сити Марк Арт Център. Онлайн резервации на: www.cmart.info