Силуети
Посетете нашата Facebook страница

Посетете нашия YouTube канал

Посетете нашия Instagram канал

СЕЗОН 2017/2018


Камерен ансамбъл „Силуети” с участие в сесията на ECMA в Гросраминг, Австрия

Между 30 август и 5 септември музикантите от Камерен ансамбъл „Силуети” ще участват в сесията на Европейската академия за камерна музика (ECMA) в Гросраминг, Австрия. Ансамбълът ще работи с именити преподаватели като проф. Хато Беарле (Албан Берг квартет), проф. Йоханес Майзел (Артис квартет) и проф. Патрик Юд. За втора поредна година музикантите ще свирят на концерт в рамките на K&K Festival, където ще изпълнят „Контрасти” – трио от Б. Барток и кларинетно трио, оп. 114, от Й. Брамс. През ноември „Силуети” ще посетят сесиите на ECMA в Париж, Франция, и Берн, Швейцария.


26 май 2018 г., 18.00, Сити Марк Арт Център

Концерт „Cantabile” – Венцеслав Николов (виолончело)
и Камерен ансамбъл „Силуети” свирят заедно

Cantabile са нарекли премиерната си програма, посветена изцяло на вокалната музика, виолончелистът Венцеслав Николов и камерен ансамбъл „Силуети”. Песни от Шуберт и Лист, от Хендел и Вивалди, от Доницети и Гершуин ще прозвучат на концерта на 26 май в уютната зала на Сити Марк Арт Център.
Една вечер изпълнена с красиви мелодии...

В програмата: Произведения от Хендел, Бах, Вивалди, Пърсел, Доницети, Вагнер, Шуберт, Гершуин, Вила-Лобос и др.

Билети на касата на Сити Марк Арт Център. Онлайн резервации на: www.cmart.info

За повече информация посетете нашата страница във Facebook.


ЦЕРН представя: Музика и Космос

Екип учени от ЦЕРН, Женева, съвместно с композитори и музиканти, са успели да превърнат експериментите с елементарни частици на Големия адронен колайдер в музикални ноти. Връзката между сътвореното от човека и високите технологии е довела до удивително музикално звучене. Българската публика ще може да се наслади на магията от уникалното съчетание между физика и музика и да усети как физиците изследват загадките на Вселената.
Камерен ансамбъл „Силуети” също ще бъдe част от това вълнуващо събитие, като изпълни произведението
LHC (Large Hadron Collider) на талантливия съвременен композитор Роджър Зеър (Roger Zare).

10 май 2018, 17.00 ч., Фестивал на науката, София Тех Парк.
11 май 2018, 19.30 ч., Софийски музикални седмици, Сити Марк Арт Център.
12 май 2018, 11.00 ч., Голямата зала на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.


2x2 Concert Series

В рамките на два концерта четиримата музиканти от Камерен ансамбъл „Силуети” съпоставиха два по два своите инструменти. В първия от тях на фокус бяха кларинетът и пианото, представени от Кристиян Калоянов и Лилия Жекова. Във втория концерт чухте виртуозната страна на цигулката и виолончелото, представена от Габриела Калоянова и Калина Митева в пъстра програма, включваща композиторите Й. С. Бах, Хендел-Халворсен, А. Онегер, П. Христосков и др. И понеже 2 х 2 е равно на 4, на сцената се появяват и другите два силуета, въвеждащи словесно публиката в истории зад специално подбраните за вечерта произведения.

За повече информация


European Chamber Music Academy

Камерен ансамбъл „Силуети” – гостуващ ансамбъл
на Европейската академия за камерна музика (ECMA)

Между 3 и 9 септември музикантите от Камерен ансамбъл „Силуети” имаха честта да участват в сесия на Европейската академия за камерна музика (ECMA) в Гросраминг, Австрия, където работиха с проф. Хато Беарле (Албан Берг квартет), проф. Йоханес Майзел (Артис квартет) и пианиста Николас Ример. Ансамбълът бе и част от K&K Festival, на който на 8 септември представиха на австрийската публика българското произведение „Миражи” от Васил Казанджиев.


Трето издание на Софийски фестивал
за камерна музика Аджитато' 2017

В периода от 17 октомври до 29 ноември 2017 г. се проведе третото издание на Софийския фестивал за камерна музика Аджитато'. Той отново бe факт в резултат на сътрудничеството между Дуо „Колаж” и Камерен ансамбъл „Силуети”. През 2017 г. фестивалът беше с международното участие на Трио „Атанасов”(Франция), Струнен квартет „Метис” (Литва) и ансамбъл „Crush”. Концертите се проведоха в Студио 1 на БНР. Фестивалът бе реализиран с подкрепата на Столична програма „Култура”, и Българското национално радио.

Камерен ансамбъл „Силуети” откри третия Софийски фестивал за камерна музика Agitato' със самостоятелен концерт на 17 октомври от 19.30 в Студио 1 на БНР. В програмата: Клавирното трио от Морис Равел, „Миражи” за цигулка, виолончело, кларинет и пиано от Васил Казанджиев
и Квартет за цигулка, виолончело, кларинет и пиано от Паул Хиндемит.


Lancaster International Piano Festival

Участие на Камерен ансамбъл „Силуети”
в Международния клавирен фестивал в Ланкастър, Пенсилвания, САЩ

Между 14 и 24 юли, 2017, Камерен ансамбъл „Силуети” беше част от Международния клавирен фестивал, Ланкастър, Пенсилвания, САЩ. Музкантите бяха стипендианти и участваха в майсторските класове и концертите по време на фестивала. Ансамбълът изказва своята благодарност към артистичния директор на фестивала проф. Шун Пан, както и на проф. Иво Калчев, които подкрепиха това гостуване и го направиха възможно.