Силуети
Посетете нашата Facebook страница

Посетете нашия YouTube канал

Посетете нашия Instagram канал

СЕЗОН 2015/2016


30 юли (събота) 2016 г.

Фестивал на боровинките, хижа „Амбарица”,
29-31 юли 2016

Елате в подножието на Балкана с широко отворени души и весели усмивки. Високо в планината, под звездите, на Фестивала на Боровинките в хижа Амбарица ще бъдем и ние, Камерен ансамбъл „Силуети”. Освен че ще се порадваме на прекрасната гледка и ще се включим в боровинковите игри, но също така ще огласим с класическа музика склоновете на планината. Среща на 30 юли (събота) на поляната пред хижата, точно в 15.30 часа. Заповядайте!

В програмата: Хендел–Халворсен, Л. Пипков, Ж. Ибер, Д. Мийо, нар. песни

Присъединете се към събитието във Facebook страницата на фестивала.


11 март (петък) 2016 г.

На бис – концерт на проф. Венцеслав Николов (виолончело) и Камерен ансамбъл „Силуети”

На 11 март (петък) от 19.00 ч. в камерната зала на Дома на културата „Искър” проф. Венцеслав Николов и Камерен ансамбъл „Силуети” изнесоха концерт с творби от Й. С. Бах, Г. Фр. Хендел, Г. Форе, П. Чайковски, С. Рахманинов, Б. Барток и др. По време на концерта Венцеслав Николов представи стихосбирката си „На бис”.

ВХОД СВОБОДЕН

Адрес: Дом на на културата „Искър”, бул. "Кръстю Пастухов" № 23 (до езерото в ж.к. Дружба 1). карта
Транспорт: метро до метростанция „Искърско шосе”, трамвай 20 и 23, автобуси 604 и 88.

Присъединете се към събитието в нашата Facebook страница.


21 декември (понеделник) 2015 г.

Коледен концерт на проф. Венцеслав Николов (виолончело) и Камерен ансамбъл „Силуети”

Проф. Венцеслав Николов и Камерен ансамбъл „Силуети” свириха заедно на Коледен благотворителен концерт
в зала „Славейков” на Френския институт в България на пл. „Славейков” 3.
Концертът се състоя на 21 декември от 19 часа.

ВХОД СВОБОДЕН

В програмата: Й. С. Бах, Ж. Бариер, Й. Хайдн, М. Равел, Б. Барток, Р. Шуман, Ф. Менделсон-Бартолди, Ф. Шуберт

Гледайте концерта на живо на Streamer.bg.


22 ноември (неделя) и 29 ноември (неделя) 2015 г.

Два концерта на Камерен ансамбъл „Силуети”
на първия Софийски фестивал за камерна музика Agitato'

Камерен ансамбъл „Силуети” ще зарадват почитателите на камерната музика със самостоятелен концерт в рамките
на първия Софийски фестивал за камерна музика Agitato', на който те са и съорганизатори. Концертът ще се състои на 22 ноември в Големия салон на БАН от 19:30 ч. и е в памет на големия български цигулар проф. Георги Бадев, който ни напусна през 2015 г. В програмата са включени творби от В. А. Моцарт, Й. Брамс, И. Стравински
и В. Казанджиев.

Музикантите ще участват и в заключетелния концерт на фестивала на 29 ноември 2015 г. от 19:30 ч. в Големия салон на БАН, озаглавен
„Живот след края”, съвместно с Дуо „Колаж”. На този концерт Камерен ансамбъл „Силуети” ще изпълнят „Квартет за края на времето”
(Quatuor pour la fin du temps) от Оливие Месиен, а Дуо „Колаж” – монооперата в едно действие на Франсис Пуленк „Човешкият глас”.

ЗА ФЕСТИВАЛА

Agitato' - Софийски фестивал за камерна музика е събитие, изцяло насочено към изкуството на камерната музика. Запознатите с музикалната терминология знаят, че agitato на италиански означава въодушевено, развълнувано. Това име е естествен израз на ентусиазма и отдадеността към камерното музициране, както и на неотстъпното желание на организаторите да привлекат съмишленици в своето начинание. Първото издание на Фестивала е посветено на 70-тата годишнина от края на Втората световна война. В програмата е включена както инструментална, така и вокална музика. Организатор е сдружение „София – дух и култура“. Проектът е подкрепен от Национален фонд "Култура".

Адрес на залата: София, ул. „15-ти ноември” 1, до Народното събрание
Билети може да закупите онлайн на www.ticketsbg.com; на касата на Кантус Фирмус (зала „България”), както и на място преди концертите.

За по-подробна информация вижте нашата Facebook страница, а цялата програма на фестивала ще откриете тук.


20 октомври 2015 г.

Концерт в Дом на културата „Искър”

На 20 октомври от 18.30 ч. в концертната зала на Дома на културата „Искър” Камерен ансамбъл „Силуети” изнесе концерт с творби от Волфганг Амадеус Моцарт, Г. Фр. Хендел–Халворсен, Любомир Пипков, Панчо Владигеров,
Йозеф Хайдн.

ВХОД СВОБОДЕН

Адрес: Дом на на културата „Искър”, бул. "Кръстю Пастухов" № 23 (до езерото в ж.к. Дружба 1)
Транспорт: метро до метростанция „Искърско шосе”, трамвай 20 и 23, автобуси 604 и 88

Присъединете се към събитието в нашата Facebook страница.


18 септември 2015 г.

Осми фестивал на младите в изкуството
„Виа Понтика” 2015 – Балчик

На 18 септември в 19 ч. в КЦ „Двореца” - Каменна зала, Камерен ансамбъл „Силуети” изнесе концерт в рамките на Осмия фестивал на младите в изкуството „Виа понтика“, гр. Балчик. Програмата включваше квартети от Волфганг Амадеус Моцарт и Бохуслав Мартину, както и музикалната приказка „Петя и вълкът” от Сергей Прокофиев с участитето на сопраното Надежда Деведжиева в ролята на четеца.

ВХОД СВОБОДЕН

В програмата: Волфганг А. Моцарт – Клавирен квартет KV 478, g moll; Бохуслав Мартину – Квартет за кларинет, цигулка, виолончело и пиано;
Сергей Прокофиев – „Петя и вълкът”.

Програмата на фестивала може да намерите тук.


5 май 2015 г.

Музикални вторници в Зала БИАД

На 5 май 2015 г. от 19 часа в залата на БИАД (Зала „Асен Златаров”) на ул. „Г. С. Раковски” 108, ет. 2
музикантите от Камерен ансамбъл „Силуети” ще представят пред публика четири забележителни камерни произведения от класическия репертоар. Изпълнителите канят всички свои приятели, както и всички почитатели на камерната музика, да съпреживеят заедно прекрасни музикални мигове.

Концертът e част от цикъла „Музикални вторници в Зала БИАД” и е подкрепен от Столична програма „Култура” на Софийска община.

БИЛЕТИ: всеки работен ден - на пропуска на сградата, и в деня на концерта - пред входа на залата.
Цена на билетите: обикновени - 8 лева, а за ученици, студенти и пенсионери - 4 лв.

В програмата: Волфганг А. Моцарт – Клавирен квартет KV 478, g moll; Лудвиг ван Бетовен – Трио за кларинет, виолончело и пиано, oп. 11, B dur;
Бохуслав Мартину – Квартет за кларинет, цигулка, виолончело и пиано; Антонин Дворжак – Трио за цигулка, виолончело и пиано, оп. 90, e moll, „Думки”.

Присъединете се към събитието на нашата страница във Facebook


15 март/17 март 2015 г.

„Лунният Пиеро” от А. Шьонберг и „Ходът на времето” от Й. Дафов

На 15 март 2015 г. от 19 часа в зала „Европа” на Доходното здание, гр. Русе и на 17 март 2015 г. от 19.30 часа в Студио 1 на Българското национално радио музикантите от Камерен ансамбъл „Силуети” заедно с проф. Венцеслав Николов (виолончело), Галя Симеонова (сопран), Наталия Афеян (мецосопран) и Александър Джамбазов (флейта) представиха пред публиката „Лунният Пиеро” от Арнолд Шьонберг и „Ходът на времето” от Йордан Дафов (първо изпълнение).
Концертът бе изпълнен още веднъж на 1 април 2015 г. като съпътстващо събитие на Академичните пролетни четения в залата на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.


6 февруари 2015 г.

„Петя и вълкът” в Националното музикално училище

На 6 февруари 2015 г. от 17 часа в залата на Националното музикално училище „Любомир Пипков” музикантите от Камерен ансамбъл „Силуети” представиха пред публика красивата музикална приказка за деца на Сергей Прокофиев „Петя и вълкът”. Творбата е преработена за цигулка, виолончело, кларинет и пиано от Кристиян Калоянов. Ролята на разказвача е поверена на актьора Камен Коев. Концертът се организира с подкрепата на Националното музикално училище и е част от цикъл „Поколения”.

ВХОД СВОБОДЕН

В края на 30-те години руският композитор Сергей Прокофиев създава тази симфонична творба за деца по поръчка на Централния детски театър в Москва. Той я написва само за четири дни, като пише и текста на приказката. Премиерата на „Петя и вълкът” е на 2 май 1936 г. Дирижира самият Прокофиев. Прекрасната музика и достъпният сюжет бързо превръщат творбата в едно от най-изпълняваните и обичани музикално-образователни произведения.